На 84-у році життя, відійшов у вічність майстер спорту, відомий вінницький легкоатлет. У нього було багато спортивних перемог. Вінничанин навіть був у списку топ-10 найкращих легкоатлетів світу!

Про це повідомив сайт 20 хвилин.

відомий вінницький легкоатлет В’ячеслав Войтенко
відомий вінницький легкоатлет В’ячеслав Войтенко

Працюючи викладачем у Вінницькому медичному університеті, підготував трьох майстрів спорту. Любив і пропагував спорт. Будучи ветераном, на чемпіонатах країни та Європи отримував багато нагород та грамот. Є автором багатьох наукових праць.

Починав свою спортивну кар’єру в акробатиці, де виконував програму майстрів спорту, після цього перейшов у легку атлетику. У 1961 році В’ ячеслав Войтенко повторив рекорд СРСР з бігу на 100 метрів (10.3), показував результат 21,8 сек. у бігу на 200 м.

А 1 січня наступного року в спортивній пресі були відзначені світові та континентальні рекордсмени. Серед них опинився і наш герой. За встановлений рекорд В’ ячеслав Войтенко був занесений в десятки кращих легкоатлетів світу.

У складі збірної України займав перші місця в естафеті 4 по 100 метрів, має дуже багато нагород та грамот. Виступав на ветеранських змаганнях, багато разів ставав чемпіоном України, має за плечима і рекорди Європи.

Пам’ятаємо В’ячеслава Володимировича щирою, доброзичливою та життєрадісною людиною, справжнім оптимістом, який заряджав своєю енергією, позитивом оточуючих! Світла пам’ять!

 

Попередня публікаціяГромади Вінниччини можуть отримати до 400 тис. грн на створення адаптивних спортивних клубів
Наступна публікаціяВихованка Вінницької спортивної школи стала віце-чемпіонкою Мультиєвропейських ігор з тхеквондо