Військові та ветерани зі своїми сім’ями приїхали до села Мельники на Черкащині, щоб відновитися, відпочити з родинами, зустрітися і поспілкуватися з побратимами. На заході «Родинна колиска захисника» учасники випікали хліб у печі, ліпили глечики, виготовляли ляльки-мотанки. 

На «Родинній колисці захисника» зустрівся зі своїми побратимами ветеран Борислав Бєдарєв із с. Леськи Черкаського району. В серпні 2022 року він полишив працю за кордоном, щоб у лавах ЗСУ боронити свою країну від ворога. В одному з боїв у складі 95 бригади в Кремінній отримав важке поранення. Після повернення з війни та реабілітації шукав роботу і компанія МХП запропонувала йому посаду в одному з підрозділів у Черкасах. 

«Для мене «Родинна колиска захисника» – це про відновлення та перезавантаження. Такі проєкти є важливими для людей, які повертаються з фронту, їхніх родин і тих, хто чекає», – каже ветеран Борислав Бєдарєв

Серед відвідувачів і ветеран Сергій Голдиш з Канівщини – учасник АТО. За контрактом служив у лавах ЗСУ з 2013 року. Брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Мар’їнка, Горлівка, Грабовське, Піски. У серпні 2014 потрапив у полон, де втратив майже всі зуби. 

«Серед своїх якось простіше та легше. Сюди запросив мене директор «МХП-Урожай» Олександр Воскобойнік. Власне за його ініціативи мені й провели протезування зубів, які втратив у полоні», – ділиться ветеран Сергій Голдиш

Це вже вдруге територія Холодного Яру за ініціативи директора «МХП-Урожай» Олександра Воскобойніка та підтримки Благодійного фонду «МХП – Громаді» й ГО «Патріоти рідного краю – Україна» стає простором для спілкування військових, ветеранів та членів їхніх родин. 

«Захід у такому форматі проводимо вже вдруге. Наша мета незмінна – повернути відчуття єдності, близькості й цілісності  родинам військових та ветеранів, які тривалий час не бачилися, пережили стрес та потрясіння. Коли сім’я разом виконує одне завдання – ось тоді відроджуються позитивні емоції, відновлюється ментальне здоров’я і відбувається перезавантаження. Впевнений, що нашій команді максимально вдалося це зробити», – каже Олександр Воскобойнік, директор «МХП-Урожай».

Цьогоріч захід відбувся в межах програми «МХП Поруч», що включає медобстеження, лікування і реабілітацію, юридичну та психологічну підтримку, соціальну реінтеграцію та професійну адаптацію захисників. 

«Програма «МХП Поруч» – комплексна та масштабна, зосереджена в тринадцяти областях України, де власне працює наш Фонд. Ми розуміємо, що коли наші ветерани повертаються додому до своєї родини, на роботу, до громади — важливо створити умови та можливості, щоб вони знаходили себе в цивільному житті та відчували підтримку. І якраз такі заходи як «Родинна колиска захисника» сприяють ментальному відновленню наших ветеранів та ветеранок» – каже Тетяна Волочай, директорка БФ «МХП – Громаді».

Учасники «Родинна колиска захисника» також долучилися до збору коштів на підтримку 93-ї ОМБ «Холодний Яр». Для захисників та їхніх сімей з благодійним концертом виступили гурти «Крутий Заміс» та «Kozak System».

Попередня публікаціяКанада передала Україні 10 “швидких” для транспортування важкохворих пацієнтів
Наступна публікаціяСьогодні на Вінниччині годину не працюватиме лінія «103»