У Вінниці проводять навчальні заняття з організації та проведення протиепідемічних заходів у випадку виявлення холери в області. Тренування відбуваються у закладах охорони здоров’я.

Про це повідомляють у Вінницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«Сьогодні відбулося імітаційне навчання для відпрацювання реагування на можливий спалах холери на території Вінницької громади. До навчань залучені фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб. Під час тренувань були вдосконалені теоретичні знання та відпрацьований алгоритм дій працівників закладів охорони здоров’я у разі виявлення хворого або підозри на зараження холерою», – йдеться у повідомленні.

Навчання проводилися у:
– Центрі первинної медико-санітарної допомоги №3
– Вінницькій обласній дитячій інфекційній лікарні ВОР
– Вінницькому обласному клінічному фтизіопульмонологічному центрі ВОР
– Територіальному медичному об’єднанні «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ВОР»

Навчально-тренувальні заняття проходять на виконання наказів Міністерства охорони здоров’я України, за дорученням Головного державного санітарного лікаря України від 18 квітня та згідно з комплексним планом заходів у разі виникнення епідемічних ускладнень з холери на території Вінницької області на 2024-2028 роки, затвердженим Вінницькою ОВА від 1 травня цього року.

Попередня публікаціяAmazing circus show «ALICE» у п’ятницю вразить вінничан і стане підтримкою харківських митців
Наступна публікаціяНа Вінниччині 11 лікарень отримали генератори