Тофу — це продукт, який підходить не лише для вегетаріанців чи веганів. Він дуже популярний в азійській кухні та на Заході і поступово завойовує прихильність українців. Готувати його надзвичайно просто та швидко, і йому можна надати різноманітних смаків залежно від обраних спецій чи маринаду. До того ж тофу є чудовим джерелом білка та кальцію. Найпростіший спосіб приготування тофу — це обсмажування. Пропонуємо приготувати хрумку закуску з тофу та подати її з соусом на основі соєвого соусу та меду.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для смаженого тофу

Для соусу

КРОК 1
Візьміть 300 г тофу, викладіть його на рушник та добре відіжміть зайву вологу. Наріжте тофу кубиками зі стороною 1,5 см.

КРОК 2
Викладіть тофу у миску, посипте його 1/2 ч. л. сушеного часнику, 1/2 ч. л. меленої сушеної цибулі, 1/3 ч. л. солі, і перемішайте. Додайте до тофу 25 г кукурудзяного крохмалю, щоб шматочки вийшли особливо хрусткими.

КРОК 3
На сковороду додайте 2 ст. л. олії, розігрійте, викладіть запаніровані в крохмалі кубики тофу та обсмажте їх з усіх боків по 3-5 хвилин до рум’яної скоринки.

КРОК 4
В окремій маленькій мисці змішайте 1 ч. л. крохмалю з 1 ст. л. води, щоб не залишилося грудочок.

КРОК 5
У сотейник налийте 100 мл соєвого соусу, увімкніть середній вогонь, додайте розведений з водою крохмаль, 1 ст. л. кетчупу, 1 ст. л. меду, доведіть до кипіння, проваріть 1 хвилину та зніміть з вогню. Соус можна подати окремо, або полити ним тофу перед подачею.

Попередня публікаціяВ “Укренерго” розповіли, чи вимикатимуть сьогодні світло
Наступна публікація«Багі фест» знову на Вінниччині: Ремонт та створення авто для військових