«Багі фест» знову на Вінниччині: Ремонт та створення авто для військових

На Вінниччині виготовляють багі для військових та ремонтують подібні автівки, які доставляють інші волонтери.

Співзасновниця Благодійного фонду «Берегиня країни» Олена Мед розповідає, що початком ідеї виготовлення таких автівок був 2022 рік. Тоді вона як волонтер доставляла двигуни в Слов’янськ для військових, які самотужки збирали подібні авто.

«Почалось з проєктної документації, яку нам розробляли на одному з виробництв Вінниччини. А далі був збір коштів, донорів. Тут використовуються Жигулі різних моделей. А наші хлопці волонтери вкладають всю душу і роблять з них якісні багі для використання військовими», –  розповідає Олена Мед.

За час існування проєкту «Багі для військових» волонтери благодійного фонду зібрали усе необхідне та виготовили 15 багі. За словами пані Олени, з цих авто лише одне вийшло з ладу, бо підірвалась на вибуховому пристрої.

«Автівки донори для багі нам везуть і віддають зі всієї України, – каже Олена Мед. – Але крім автівок потрібно, ще багато чого. Зокрема це запчастини, металопрокат, листове залізо та багато іншого».

Наразі крім виготовлення багі у фонді беруть на ремонт подібні авто виготовлені кустарно. Виправляють недоліки та здійснюють ремонт, адже як каже Олена Мед, на війні немає конкуренції.

«На жаль, часто передають автівку і потім така ситуація, що зворотного зв’язку немає. Наші ж контакти доступні і як до виробників звертаються до нас, тож допомагаємо».

Вже цього тижня, 30 травня, на Вінниччині відбудеться черговий «Багі фест». Цього разу він пройде в Погребищі. Адже випускники місцевого медколеджу вирішили замість випускного зібрати кошти на дрони для військових. А благодійники долучились до ініціативи й проведуть справжнє свято фестиваль з локальними виробниками для погребищанських випускників та для усіх охочих приєднатись до благодійного заходу. Родзинками заходу стануть «Вінницькі перці», які підтримали проєкт, катання на багі та виступи відомих співаків. Втім, краще побачити на власні очі тож доєднуйтесь.

Більше про проєкт «Багі для військових» дивіться у відео:

 

Попередня публікаціяТофу у хрусткій скоринці з соєвим соусом і медом
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться Міжнародний Фестиваль мистецтва довкілля “МІTHOGENESIS”