Нещодавно в грецькому місті Лутракі відбувся чемпіонат Європи з сумо серед молоді до 21 та 23 років, а також дорослих. Сім спортсменів з Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 завоювали три золотих, сім срібних та п’ять бронзових медалей.

Спортсмени Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 здобули перемоги на чемпіонаті Європи з сумо, в якому взяли участь 350 сумоїстів із 16 країн Європи.

Голова комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський привітав спортсменів, зазначивши їхню міць та спортивну майстерність.

«Вінницькі сумоїсти знову показали, що український дух незламний і здатний перемагати на найвищих рівнях! На чемпіонаті Європи з сумо у Лутракі наші спортсмени поповнили скарбничку високими нагородами. Вітаю наших чемпіонів, а також усіх призерів за їхню відвагу і непохитну волю до перемоги. Ваші досягнення – це гордість України та приклад для кожного з нас. Слава Україні!» – сказав Сергій Краєвський.

Чемпіонами змагань стали:
– Дамір Купреішвілі (серед молоді до 23 років)
– Важа Даіаурі (серед дорослих – в особистому та командному заліках)

Срібними призерами чемпіонату Європи з сумо стали:
– серед молоді до 21 року: Дамір Купреішвілі, Дмитро Зілецький, Анастасія Краєвська та Вікторія Ружанська
– серед молоді до 23 років: Анастасія Краєвська та Дамір Купреішвілі (в командному заліку)
– серед дорослих: Анастасія Краєвська

Бронзові призери:
– серед молоді до 21 року: Дмитро Зілецький (в абсолютному та командному заліках) та Дамір Купреішвілі (в командному заліку)
– серед молоді до 23 років: Дмитро Зілецький
– серед дорослих: Дмитро Зілецький

Попередня публікаціяНа Вінниччині фіксують спалах захворюваності на кашлюк
Наступна публікаціяУсик проти Ф’юрі: коли відбудеться історичний бій-реванш