Завершено першу чергу реконструкції Центру термічної травми і пластичної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова. Тепер на місці старого відділення розташовується відремонтоване сучасне приміщення з комфортними палатами, операційними, перев’язувальними тощо.

Зокрема, операційний блок оснащено новими операційними столами, консолями, моніторами, операційними лампами, анестезіологічними комплексами, інфузоматами та іншим сучасним обладнанням. Післяопераційна палата, перевʼязувальні, палати та інші приміщення реконструйованого відділення також оснащені найсучаснішим обладнанням, зокрема багатофункціональними ліжками, консолями тощо.

Зазначимо, що на момент реконструкції центр не припиняв роботу, а продовжував надавати необхідну медичну допомогу пацієнтам. Наразі кількість ліжко-місць в оновленому медзакладі збільшено з 40 до 70. Відділення готове надавати цілодобову спеціалізовану допомогу профільним пацієнтам усіх вікових груп.

Всі палати та приміщення центру – інклюзивні. Крім того, приміщення обладнано спеціальною кнопкою виклику медичного персоналу. Також у оновленому відділенні змонтовано сучасну систему вентиляції та організаційно функціональний і зручний пост медичної сестри з можливістю дистанційного контролю.

Важливим елементом надання ефективної допомоги пацієнтам з опіками становить гігієнічне очищення як ділянки ран, так і пацієнта загалом. Для цього у відділенні створена ванна кімната, в якій знаходяться стаціонарна спеціалізована ванна з різними режимами роботи так і мобільна ванна-каталка для постраждалих з масивними термічними ушкодженнями.

Зазначимо, що Вінницький обласний клінічний центр термічної травми і пластичної хірургії визначено Міністерством охорони здоров’я України закладом ІІ рівня для всієї України (І рівень у Львові).

На сьогодні опіки вважають одними з найважчих травм у світовій медичній практиці. В Україні, через війну, кількість людей з опіковими травмами постійно зростає. Тож роботи з реконструкції та оснащення Центру термічної травми і пластичної хірургії триватимуть й надалі.

Довідка: на реалізацію проєкту реконструкції Центру термічної травми і пластичної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова надійшли кошти субвенції з державного бюджету в сумі 31,99 млн грн. Вже освоєно 31,33 млн грн. З обласного бюджету виділено 9,6 млн грн. 

Попередня публікаціяУ Вінниці завершують вакцинацію домашніх тварин від сказу
Наступна публікаціяВінничани здобули 65 медалей на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації