У Жмеринці відкрили штаб допомоги поблизу місця влучання в житловий будинок.

На сторінці Жмеринської районної військової адміністрації повідомили, що на місці влучання відкрито ситуативний штаб реагування. Людям надають благодійну фінансову допомогу, пропонують тимчасове соціальне житло на вул. Училищній, і роз’яснюють механізм отримання коштів на відновлення житла за державною програмою «Е-відновлення».

На місці працюють мобільний пункт харчування, загони швидкого реагування, служби ДСНС та комунальні служби.

«Сьогодні у мікрорайоні «ТЕЦ» планують відновити газопостачання, окрім будинків, в які влучило. Мешканців просять допустити працівників газового господарства до помешкань», – йдеться у повідомленні.

Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що на запит Вінницької обласної військової адміністрації на місце події виїхали представники Товариства Червоного Хреста України, які забезпечили постраждалих гарячими напоями, питною водою та перекусами.

«Товариство надало 1320 м² тарпуліну для тимчасового закриття зруйнованих конструкцій. Працює загін швидкого реагування Вінницької обласної організації ТЧХУ. Провели координаційну зустріч з міжнародними та громадськими організаціями: ТЧХУ, «Право на захист», «People in Need», «Проліска». Узгодили механізм отримання грошової міжнародної допомоги власникам постраждалих помешкань та постраждалим громадянам; надання юридичної, медичної та психологічної допомоги», – додав Сергій Борзов.

Також у штабі присутні:
– Перший заступник голови Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна;
– Начальник Жмеринської районної військової адміністрації Інна Цимбал;
– Секретар міської ради Вадим Кожуховський;
– Керівник офісу Національного комітету Центрально-Західного регіону в місті Вінниці Володимир Руденко.

Попередня публікаціяЙод і щитоподібна залоза: чому важливо стежити за споживанням
Наступна публікаціяВінничан запрошують на безкоштовну екскурсію в рамках проєкту «Місто затишку та рівноваги»