У Подільському регіональному онкоцентрі відкрився новий Центр менеджменту болю. З роботою цього новітнього підрозділу ознайомилася директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Центр, що працює у хірургічному корпусі, має окрему палату на два ліжка, оснащену всім необхідним обладнанням. Для зручності пацієнтів обладнали інклюзивний санвузол і встановили підйомник. У ординаторській лікарі зможуть контролювати стан пацієнтів за допомогою центральної станції моніторингу.

Директор онкоцентру Сергій Перегончук підкреслив, що новий центр є інноваційним підрозділом, покликаним забезпечувати пацієнтам комплексну підтримку у зменшенні болю та покращенні якості їхнього життя.

«Центр менеджменту болю працюватиме за індивідуальним підходом до кожного пацієнта. Завдяки сучасному обладнанню ми можемо надавати допомогу не лише онкохворим, але й пацієнтам з гострим чи хронічним болем. Важливу роль у цьому відіграють інфузійні інфузомати, де пацієнт може сам контролювати введення анестетика за допомогою спеціальної кнопки. Лікар координує швидкість, час та дозування препарату», — розповіла Юлія Олешко, лікар анестезіолог та керівник Центру менеджменту болю.

Крім того, з пацієнтами та їхніми родинами працюватимуть психологи, надаючи необхідну емоційну підтримку.

Центр працюватиме за принципом стаціонару одного дня. Пацієнт прибуває, отримує необхідну медичну допомогу щодо менеджменту болю, корекції схем лікування та, при необхідності, направляється додому для подальшого відновлення. Такий підхід забезпечує мінімальні затримки в отриманні допомоги та максимальний комфорт для пацієнтів.

Центр менеджменту болю надаватиме допомогу незалежно від виду онкологічного захворювання та стадії, а також надаватиме медичні послуги військовим, забезпечуючи всебічний підхід до лікування болю для всіх категорій пацієнтів, сприяючи зменшенню страждань пацієнтів та підвищенню їхнього загального рівня життя.

 

Попередня публікаціяСуцільна феєрія і wow-ефект: Грандіозне шоу «ALICE» у Вінниці 31 травня
Наступна публікаціяУ Вінниці на фестивалі локальних виробників «Файна Здибанка» відбудеться лекція про міське озелененння