Військовослужбовець Віталій Бляскін, який служить у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка, виконує бойові завдання на Донецькому напрямку.

На сторінці Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомили, що солдат Віталій Бляскін, водій-санітар медичного пункту одного з батальйонів бригади, отримав від Головнокомандувача ЗСУ генерала-полковника Олександра Сирського нагрудний знак “Золотий хрест”.

Віталій приєднався до війська у березні 2023 року. З перших днів служби він бере участь у відбитті збройної агресії Російської Федерації, виконуючи бойові завдання в Донецькій області.

У Вінницькому обласному ТЦК та СП також зазначили, що Віталій неодноразово, перебуваючи у складі інженерно-саперного підрозділу, під обстрілами займався облаштуванням позицій, встановленням мінних загороджень, а також розмінуванням ворожих мінних полів.

Він провів численні евакуації поранених та загиблих воїнів під час обстрілів, ризикуючи своїм життям.

“У грудні 2023 року, незважаючи на постійні обстріли та підбиту автівку, він вивіз поранених побратимів до точки евакуації, врятувавши їм життя. А в січні 2024 року надав допомогу нашим пілотам, які зазнали поранень внаслідок ворожого удару FPV по автівці в районі одного з населених пунктів Донецької області”, — йдеться у повідомленні.
Попередня публікаціяВінниччина в ТОП-4: посівна кампанія наближається до завершення
Наступна публікаціяНові правила перейменування у Вінниці: обговорення, терміни та виключення