Військовий з Вінниччини отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ.

За проявлену мужність і героїзм під час виконання бойових завдань, що супроводжувалися ризиком для життя, молодший лейтенант Олександр Анатолійович Пилипчак був нагороджений грошовим сертифікатом. Нагороду військовослужбовцю особисто вручив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

У Вінницькому обласному ТЦК та СП повідомили, що молодший лейтенант Олександр Пилипчак є офіцером самохідного артилерійського дивізіону 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Він родом із села Гранів Вінницької області.

Олександр виконував бойові завдання на території Миколаївської, Херсонської та Донецької областей.

“У вересні 2023 року поблизу одного із населених пунктів на Авдіївському напрямку Донецької області, незважаючи на інтенсивність бойових дій, забезпечив безперебійну роботу комунікаційних засобів із військовими підрозділами, завдяки чому команди отримували важливу інформацію вчасно та ефективно”, — йдеться у повідомленні.

У листопаді минулого року Олександр разом з екіпажем самохідної артилерійської установки заступив на вогневу позицію і брав участь у знищенні ворожої техніки — БМП.

“Завдяки своїм професійним навичкам взимку 2023 року він встановив спостережний пункт із електронними пристроями для виявлення ворожої артилерії. Це дозволило вчасно виявити ворожу артилерію, яка завдавала ударів нашим підрозділам, і в подальшому вона була знешкоджена”, – розповіли у Вінницькому обласному ТЦК та СП.

Попередня публікаціяСьогодні на Вінниччині застосовуватимуть графіки вимкнення світла
Наступна публікаціяУ Вінниці провели тренінг для саперів ДСНС