Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вручив «Хрест хоробрих» солдату Василю Івановичу Мусійчуку з села Павлівка Вінницького району. Як повідомили у Вінницькому обласному ТЦК та СП, Василь Мусійчук служить у війську з січня 2023 року і зараз є старшим солдатом – водієм автомобільного відділення підвозу боєприпасів взводу матеріального забезпечення 22-ї окремої механізованої бригади ЗС України.

У березні цього року, перебуваючи на позиціях у Донецькій області на південь від Бахмута, Василь Мусійчук безпосередньо брав участь у боях свого підрозділу. На сторінці Вінницького обласного ТЦК та СП розповіли про один з його бойових днів:

«Одного дня старший солдат Мусійчук вийшов на бойові з сержантом Миколою Корнацьким. Вони відбивали штурми росіян під постійними атаками ворожих дронів. У таких умовах нашим військовим вдалося захопити в полон російського окупанта. Мусійчук лишився самостійно боронити позицію, поки полоненого виводили до групи супроводу.

Надалі воїни виконували задачу з утримання позиції до наказу командира про вихід. Рухаючись у напрямку точки евакуації, Василь Іванович побачив ворожий дрон, що прямував у бік групи, залишився прикривати групу та знищив цей потенційно небезпечний безпілотник.

Надалі Мусійчук сам вийшов на точку евакуації. Честь і слава воїну, який своїми діями виконав бойове завдання з оборони визначених рубежів, захистив побратимів та запобіг захопленню позицій ворогом»

З нагоди Дня піхоти Василь Мусійчук був нагороджений почесним нагрудним знаком «Хрест хоробрих». Цю відзнаку воїну з Вінниччини вручив особисто Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться “Файна Здибанка”
Наступна публікаціяЗавтра у Вінниці відбудеться благодійний сольний концерт Святослава Вакарчука