Німецько-українське товариство «Українці в Карлсруе» організовує флешмоб у рамках святкування Дня вишиванки 2024 року. Як повідомляє міська рада, захід відбудеться в Українському культурному центрі Карлсруе і є частиною місії зі збереження та популяризації української культури серед української діаспори, а також поглиблення міжкультурних зв’язків між Україною та Німеччиною.

У рамках заходу на стіні бібліотеки Українського культурного центру буде створено мурал-вишиванку – символ єдності та культурного розмаїття. Кожен учасник зможе розмалювати один квадратик муралу червоним або чорним кольором, що дозволить спільно створити великий малюнок-орнамент.

За символічний внесок кожен зможе долучитися до цього унікального проєкту, який об’єднає українців і друзів України не тільки в Карлсруе, а й зміцнить зв’язок з Батьківщиною. Імена або нікнейми учасників, які бажають бути вписаними в історію співпраці громад Вінниці та Карлсруе, будуть вказані в описі муралу. Інформацію про участь можна надіслати на електронну адресу: ukrainerinkarlsruhe@gmail.com.

Усі зібрані кошти підуть на гуманітарні проєкти товариства «Українці в Карлсруе», спрямовані на підтримку земляків в Україні.

Додаткову інформацію можна знайти в мобільному застосунку та на сторінках товариства “Українці в Карлсруе” в соціальних мережах:

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться тренінг з психостійкості в бойових умовах
Наступна публікація«Душа у місті Марії» — фотовиставка просто неба у середмісті Вінниці. Відео