ГО “Ми-Вінничани” з партнерами Благодійним Фондом «МХП-Громаді» народними депутатами Миколою Кучером, Ларисою Білозір та Геннадієм Вацаком, учасниками та партнерами об’єднання Олександром Домбровським, Сергієм Кудлаєнко та благодійним фондом Миколи Філонова «Український Альянс», представили новий соціальний проєкт — конкурс «Твори добро» для громад Вінниччини.

На презентації зібрались активісти з різних міст та сіл Вінниччини, які хочуть розбудовувати свої громади. Вони розповідали про свої проєкти та їх важливість для розвитку громад.

«Саме тут зібрались ті хто має долучатись до прийняття рішень в громадах. Поки нам важко, громадам важко, місцевим бюджетам, соціально відповідальний бізнес такий як «МХП», благодійний фонд «МХП-Громаді», наша громадська організація, намагаємось все ж таки тримати цей градус активності. Щоб люди відчували, що вони можуть впливати. Ми маємо намагатись покращити освітнє середовище, навколишнє середовище, екологічне середовище, благоустрій. І все це дуже важливо», – розповіла народний депутат Лариса Білозір.

Напередодні презентації їй вдалось включити в порядок денний Верховної Ради України закон про народовладдя, який був прийняти у другому читанні. Цей закон сприятиме більшій громадській активності у громадах.

За словами керівника Громадського об’єднання «Ми-Вінничани» Валерія Коровія, важливою місією конкурсу є заохочення роботи ініціативних груп, громадських організацій та активістів для створення проєктів з розвитку територій та окремих об’єктів.

Грант у сто тисяч гривень надають на умовах співфінансування, адже важливо щоб люди демонстрували своє залучення та бажання втілювати цей проєкт.

«Попри війну ми шукаємо можливості допомогти талановитим людям розвиватись і рухатись. Співфінансування від подавачів проєктів складає 5%, це не така велика сума для людей, які зацікавлені розбудовувати свою громаду», – каже Валерій Коровій.

Як розповів голова ГО «Ми-Вінничани», заявки на конкурс поступають різні, це і розчищення джерел, і екологія, і історія, і благоустрій. Більше про суть проєктів можна було дізнатись з презентації.

«Дуже приємно, що тут зібрався весь актив Вінниччини, агенти змін. Це означає, що люди переймаються, люди активні, не зважаючи на те що йде наступ на всіх фронтах, ми впевнені у нашій Перемозі”.

Загальний бюджет соціального проєкту для розвитку громад – 3 мільйони гривень.

Приймання заявок триватиме до 15 червня. Результати розгляду проєктів конкурсною комісією будуть оголошені до 25 червня.

Учасниками можуть бути ініціативні групи – мешканці громади, громадські організації, комунальні заклади, організації та установи.

Вони можуть подавати заявки на такі теми, як:
  • Впорядкування вулиць та прибудинкових територій.
  • Очищення та впорядкування колодязів загального користування.
  • Розвиток спортивної та туристичної інфраструктури.
  • Поліпшення екології та інші корисні проєкти для вашої громади.

Сергій Кудлаєнко, голова осередку ГО «Ми – Вінничани» в обласному центрі подякував команді вінничан, яка долучилася до конкурсу.

«Хочу подякувати тим мешканцям Вінниці, які прийшли на цей захід. Хочу особливо зазначити, що є нагальна проблема розвивати віддалені від центру мікрорайони міста. Ми днями зустрілися з представниками квартальних комітетів, молодь. Ми вирішили, що долучаємося до участі у конкурсі. І хочу зазначити: ми не повинні чекати на те, що хтось має щось нам дати, чи щось зробити для нас. Ми повинні самі визначитися, зорганізуватися, зробити і показати готовий результат. Тому, вінничани, долучайтеся до конкурсу, подавайте проекти та робіть наше місто кращим».

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса БілозірГеннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 рр. Валерій Коровій.

«Наші пріоритети незмінні – максимальна допомога фронту і ЗСУ. Але ми продовжуємо надавати підтримку і допомогу родинам військових, освітянам, медикам, школярам, навчальним закладам і розвивати наші громади. Стаємо поруч там, де не вистачає власних засобів та ресурсів у місцевого самоврядування.

Наші проєкти – це не тільки про наближення Перемоги, а й про відбудову України.

Ми готові ділитись досвідом та всіма напрацюваннями з іншими регіонами, а результати наших проєктів точно стануть в пригоді регіонам, які найбільше постраждали від окупантів», – розповідає Микола Філонов.

Детальніше про конкурс та куди подавати проєкти: https://vinsila.vn.ua/конкурс-благоустрою-твори-добро/

Ось деякі з проєктів, які були представлені на конкурс “Твори добро”

Попередня публікаціяГоловні помилки у макіяжі, які додадуть вам віку
Наступна публікаціяУ Вінниці за низкою адрес до 3 червня не буде гарячої води