У Вінниці 4 травня пройшла Спеціальна Олімпіада України, в якій взяли участь 60 спортсменів із десяти областей. Ці змагання призначені для людей із різними вадами, такими як аутизм, синдром Дауна та відхиленнями у розумовому розвитку. Про це повідомила Суспільному Леся Самойленко, регіональна директорка олімпіади у Вінницькій області.

Ця подія стала можливістю для розвитку учасників, надаючи їм шанс брати участь у спортивних змаганнях, як і всі інші. Це є підтримкою рівних прав та можливостей, а також можливістю представляти Україну на міжнародному рівні. Переможці отримають шанс взяти участь у всеукраїнських змаганнях.

Змагання відбулися на базі 24-ї гімназії. За словами директорки міського департаменту освіти Оксани Яценко, такий захід проводиться у Вінниці вже вдруге. Він є важливим для підтримки фізичної та моральної сили, а також психологічної стійкості усіх людей. Участь у змаганнях та зайняття спортом сприяють збереженню цих характеристик.

Учасники змагалися у таких дисциплінах, як біг, стрибки з місця, метання м’яча та естафета. З Одеси приїхали свої спортсмени під керівництвом тренера Андрія Онуфрієнка, учасника п’яти Паралімпійських ігор.

Це важлива подія, що сприяє інклюзії та підтримці людей із різними вадами. Ці змагання, що залучають людей до спорту та активного способу життя, мають велике значення для розвитку та самореалізації кожного учасника.

“Ми дуже довго чекали на ці змагання. Вони включені в план МОН. Ми провели відбіркові змагання у 12 відносно безпечних областях України. Сьогодні команди з десяти областей. У нас кожні десять днів відбуваються якісь заходи: змагання, заходи, семінари. Завдання — залучити якомога більшу кількість дітей до спорту, здорового способу життя”, — сказав Андрій Підварко.

Попередня публікаціяУспіх на чужині: шахістки з Вінниці перемагають на німецьких турнірах
Наступна публікаціяУ фермера з Вінниччини посадовці вимагали майже 42 тисячі доларів