Коли Україна стане членом НАТО

Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що вступ України до НАТО стане можливим лише після перемоги у війні з росією. Цю заяву він зробив під час зустрічі з генсеком Альянсу з офіцерами, які проходять курси професійної військової освіти за стандартами НАТО.

“Я не вважаю, що у час війни нас візьмуть у НАТО”, – підкреслив Зеленський. Він вважає, що для вступу до Альянсу потрібна перемога, оскільки це стосується політичної волі більшості членів НАТО.

Президент також відзначив, що питання членства в НАТО є політичним, і для включення України в Альянс необхідна перемога. Водночас Зеленський вважає, що коли дійде до членства України в Альянсі, то питання сумісності з НАТО та рівня українських військових “ніхто не буде піднімати”.

Він також зазначив, що однією з причин війни є те, що Україна не була членом Альянсу.

“Ще багато років тому був також відповідний скепсис деяких членів, і Росія дуже сильно працювала з нашими сьогоднішніми партнерами, у них був діалог. Вона робила все, щоби Україну не взяли не тільки в НАТО, а щоб в Євросоюз не взяли, щоб Україна просто не розвивалась, і щоб вона не була відірвана від впливу Російської Федерації”, — зазначив президент.
Попередня публікаціяСвітло за містом завжди: в Україні діятимуть нові правила дорожнього руху
Наступна публікаціяУ Вінниці за низкою адрес 10 днів не буде газу