Люди часто експериментують зі своїми улюбленими рецептами, намагаючись знайти ідеальне поєднання. Це може бути також історія з крафіном — схрещенням круасана та кекса. В Україні це випічка особливо популярна під час Великодня, коли вона набирає форму паски-крафіна. Ми радимо спробувати цей українізований варіант святкової випічки з маковою начинкою.

ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1: У мисці розчиніть пресовані дріжджі у 250 мл теплого молока з 100 г цукру. Залиште на 20 хвилин, щоб опара піднялася.

КРОК 2: Додайте до опари 3 яйця та 100 г м’якого масла, потім поступово додавайте 600 г борошна та сіль, замішуючи тісто.

КРОК 3: Замішайте тісто, покладіть його у миску, накрийте і залиште підходити протягом 50 хвилин в теплому місці.

КРОК 4: Залийте родзинки окропом, просушіть їх і перебийте мак, варіть його з цукром та водою до густоти.

КРОК 5: Розкачайте тісто в прямокутник, змажте маслом і розподіліть макову начинку та родзинки.

КРОК 6: Згорніть тісто в рулет, розріжте на половинки та закрутіть кожну частинку.

КРОК 7: Вкладіть крафіни у форми для запікання та залиште підходити протягом 40 хвилин.

КРОК 8: Після цього випікайте крафіни у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин, доки вони не стануть золотистими.

КРОК 9: Охолонувши, вийміть крафіни з форми та подавайте на стіл.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на понеділок
Наступна публікаціяЩо віщують зірки знакам зодіаку з 29 квітня по 5 травня