Вінничан закликають економно споживати електроенергію

Через тимчасове падіння температури та втрату генеруючих потужностей внаслідок ворожих атак в Україні, навантаження на енергосистему значно зросло. Енергетики оперативно реагують на цю ситуацію, проте за несприятливих умов може знадобитися застосування графіків обмеження промислових споживачів в умовах дефіциту енергії в системі. Хоча поки не йдеться про обмеження електропостачання для населення, кожен може долучитися до зменшення електроспоживання.

Щоб зменшити споживання електроенергії, варто:

1. Замінити старі лампи розжарювання на нові енергоефективні LED-лампи.
2. Модернізувати освітлення у власному будинку або квартирі, що дозволить зменшити споживання енергії приблизно у десять разів. Крім того, LED-лампи мають значно довший термін експлуатації порівняно з традиційними лампами.
3. Старатися використовувати енергоефективні побутові прилади та техніку з класом енергоефективності “А” або “А+”, що дозволяє зменшити споживання електроенергії на 30-50% порівняно з менш ефективними приладами.
4. Залишати мінімальну кількість приладів у режимі “сон”, оскільки у цьому режимі вони все ще споживають електроенергію.
5. Регулярно обслуговувати побутову електротехніку для її ефективної роботи.

“Закликаємо вінничан дотримуватися цих порад, оскільки у сучасних умовах важливо свідомо використовувати електроенергію. Сьогодні українські енергетики роблять усе можливе, щоб забезпечити стійке електропостачання. Проте загроза нових атак на критичну інфраструктуру залишається актуальною. Тому Вінницька міська рада продовжує приймати заходи для підготовки до можливого погіршення ситуації”, — підкреслює директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.
Попередня публікаціяСім медалей: вінницькі таеквондисти вражають на Чемпіонаті Європи
Наступна публікаціяПам’ять героя: у Вінниці відбувся турнір з фрі-файту присвячений Денису Бабію