Послуга “єМалятко”: Понад 1300 вінницьких родин звернулись за останній рік

Протягом минулого року послугою “єМалятко” скористалися понад 1300 родин із Вінниччини. Всього за час дії цієї послуги адміністратори ЦНАПів обробили близько 4,1 тисячі запитів на її отримання.

За даними Вінницької міської ради, “єМалятко” доступна сім’ям, у яких народилася або має народитися дитина, якщо вони ще не отримали свідоцтво про народження у ДРАЦСі чи ЦНАПі, а малюк народився в медичному закладі за наявності відповідного медичного висновку.

Послуга “єМалятко” є комплексною і включає ряд необхідних батькам новонародженого, які можна отримати за однією заявою. Серед базових обов’язкових послуг “єМалятко” варто виділити:

– державна реєстрація народження та визначення походження дитини;
– реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (раніше – присвоєння ідентифікаційного коду);
– внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру, з номером, що вноситься до свідоцтва про народження;
– внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я.

Батькам також пропонується додаткові послуги, такі як призначення допомоги при народженні дитини та отримання грошової компенсації на “пакунок малюка”. За потреби можна подати документи для призначення допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних родинах, та для отримання посвідчень багатодітної сім’ї.

Щоб дізнатися деталі та записатися на прийом, слід звернутися до кол-центру Прозорого офісу за номерами: (0432) 65-50-50, (067) 000-266-1, (073) 000-266-1.

Варто зазначити, що послуга “єМалятко” доступна у вінницьких ЦНАПах з лютого 2020 року, і наразі її можна отримати в усіх відділеннях Прозорих офісів міста, а також на віддалених робочих місцях у приєднаних територіях.

Попередня публікаціяВійськового з Вінниччини нагородили “Золотим хрестом”
Наступна публікаціяШтучний інтелект прискорює розробку ліків від хвороби Паркінсона