Підбірка пам’яток, які варто відвідати у Вінниці

Сьогодні, 18 квітня, святкують Міжнародний день пам’яток і визначних місць, а також день пам’яток історії та культури України.

Туристична сторінка Вінниці зробила підбірку пам’яток, які варто відвідати у місті.

За даними 2023 року, найцікавішими об’єктами архітектури та історії Вінниці стали:

  • Національний музей-садиба М. І. Пирогова, де останні 20 років свого життя працював відомий творець воєнно-польової хірургії. Весною, під час цвітіння, територія садиби, колишньої “Вишні”, виглядає надзвичайно чарівно.
  • Таємниця Миколи Пирогова, що стосується не тільки його життя, але й того, що відбулося після його смерті. Його тіло покоїться в склепі під церквою, збудованою у 1885 році на честь св. Миколая Чудотворця.
  • Вінницька вежа Артинова, символ міста, яка з’явилася ще у 1912 році і сполучала своє основне призначення з пожежною каланчою. Сьогодні вона відома як найвідоміше творіння архітектора Григорія Артинова, який дав нове “обличчя” Вінниці.
  • Спасо-Преображенський кафедральний собор у Вінниці, що є головним храмом ПЦУ у місті та входить до архітектурно-історичного комплексу “Мури” XVII–XVIII століть.
  • Садиба Ґрохольських — архітектурний комплекс, побудований в кінці XVIII століття графом Міхалом Ґрохольським. Цей комплекс розташований у ландшафтному парку і є прикладом раннього класицизму.

На туристичній платформі було відзначено найцікавіші пам’ятки, використовуючи статистику відвідування туристичних об’єктів через сканування QR-кодів на інформаційних табличках. Ці дані були зібрані у співпраці з компанією MoreInfo, яка спеціалізується на забезпеченні додаткової інформації про туристичні місця.

«Приїздіть до Вінниці, щоб дізнатися про ці та інші історичні події більше, поблукати затишними вуличками і відчути рівновагу та спокій, а ще привітність вінничан», — йдеться у повідомленні Visit Vinnytsia.

Попередня публікаціяНагорода за Героїзм: Військовослужбовця Юрія Попадюка нагородили орденом “За мужність”
Наступна публікаціяКудлаєнко передав військовим лікарям хірургічне обладнання