Приготування оладок завжди чудова ідея для ранкового початку дня, незалежно від погоди за вікном. Для початку, зберіть необхідні інгредієнти та дотримуйтесь кроків:
КРОК 1:
У глибоку миску влити 330-350 мл кефіру 2,5% жирності та вбити одне яйце. Перемішати інгредієнти віничком до однорідної суміші.
КРОК 2:
Додати в миску дрібку солі, 1 ст. ложку цукру та 10 г ванільного цукру. Перемішати віничком, щоб компоненти рівномірно змішались.
КРОК 3:
Додати ½ ч. ложки соди та знову все добре перемішати.
КРОК 4:
Потім додати 200 г борошна та замісити однорідне тісто без грудочок.
КРОК 5:
Накрити миску харчовою плівкою та відставити тісто на 15 хвилин, щоб утворилася клейковина.
КРОК 6:
Розігріти на середньому вогні антипригарну сковорідку з достатньою кількістю олії. Викласти на пательню по 1 ст. ложці тіста.
КРОК 7:
Обсмажити оладки до утворення пухирців на поверхні, потім перевернути і смажити до золотавого кольору. Подавати зі сметаною, варенням або згущеним молоком.