На Вінниччині вогнеборці спільно з лісниками провели навчання з пожежної безпеки

Щорічно рятувальники ДСНС спільно з лісничими організовують навчальні заходи з метою підвищення рівня пожежної безпеки в лісових масивах та господарствах Вінницької області.

Як повідомлено на офіційному сайті ДСНС у Вінницькій області, рятувальники провели обширне навчання на території Уладівського лісництва в Хмільницькому районі. Це було спрямовано на вдосконалення навичок щодо тушіння лісових пожеж. Для цього спільно з фахівцями філії “Вінницьке лісове господарство” ДП “Ліси України” до навчання залучили також вогнеборців-добровольців з села Березна та місцеву пожежну команду села Уладівка.

Під час таких спільних тренувань відпрацьовувалася координація зусиль та ресурсів для припинення умовної пожежі на території лісового господарства, від оперативних груп з ранцевими вогнегасниками до пожежних автоцистерн ДСНС, волонтерської та місцевої пожежної охорони.

“Також була залучена техніка для утворення мінералізованих смуг для локалізації джерела загоряння. А для контролю над поширенням вогню проводилася аеророзвідка за допомогою безпілотних літальних апаратів”, — йдеться в повідомленні.

 

Попередня публікаціяРанкова насолода: рецепт ніжних оладок для початку дня
Наступна публікаціяВінниця прощається з Героєм: Дмитро Ковальов відійшов у вічність