Лариса Білозір в ПАРЄ: «Можливості для опозиційної діяльності повинні бути ретельно визначені, аби вона не була спрямована на ліквідацію незалежності держави»

Лариса Білозір, народний депутат України, яка представляє, в складі української делегації, Україну в Парламентській асамблеї Раді Європи, виступила з заявою, про роль опозиції в демократичному суспільстві.

Про це йдеться в її публікації у Фейсбук

«Сьогодні мала честь виступити перед представниками ПАРЄ із важливою темою, яка стосується ролі сильної опозиції в демократичному суспільстві.

Наголосила, що саме Парламент є уособленням віри людей у демократію. Саме парламентарі мають уникати підриву довіри до державних інституцій», – каже Лариса Білозір у своїй промові.

На її думку, саме сильна опозиція поліпшує ефективність законодавства. Окрім того, опозиція пришвидшує демократичне оновлення та інновації, сприяючи більшій участі громадян у політичному процесі.

«Вважаю, що можливості для опозиційної діяльності повинні бути ретельно визначені, аби вона не була спрямована на ліквідацію незалежності держави, порушення її суверенітету або підриву її безпеки.

На жаль, в Україні ми знаємо приклади того, як опозиція використовується для підриву демократії. Верховний Суд України заборонив 12 проросійських партій. Партія “Опозиційна платформа – За життя”, яка була заборонена у 2022 році, чітко спрямовувала свою діяльність на підрив незалежності України. Її члени мали тісні зв’язки з російською владою та систематично проводили антиукраїнську діяльність, прагнучи посилити вплив росії», – каже Лариса Білозір.

Як йдеться в промові, об’єднавшись перед спільною загрозою – тривалою російською агресією, українські парламентарі, попри розбіжності, повинні об’єднати зусилля задля захисту Батьківщини та європейської інтеграції.

«Ми в Україні глибоко переконані, що пройдемо крізь усі негаразди і станемо сильнішими, стійкішими та більш згуртованими. Ми просимо допомогти Україні пройти всі випробування, надати зброю, щоб захистити основні базові принципи цієї організації право на життя українців та зміцнити демократію в Україні поки не стало занадто пізно», – підкреслює Лариса Білозір.

Попередня публікаціяПрогрес у серцевій хірургії: Вінницькі лікарі вперше виконали операцію Феррацці
Наступна публікаціяІменами Героїв: у Вінниці перейменують 5 вулиць