Для вінницьких школярів проводять навчання з цивільного захисту

Традиційно у квітні у Вінниці навчальні заклади зосереджуються на навчанні учнів цивільному та безпековому захисту. Медики, кінологи, сапери та рятувальники разом з учнями шкіл та дитячих садочків проводять тренування з реагування на надзвичайні ситуації. Ця ініціатива, яка триватиме протягом місяця, має на меті підвищити обізнаність дітей у сфері безпеки. Про це повідомлено у департаменті освіти Вінницької міської ради.

Зокрема, директорка департаменту освіти ВМР, Оксана Яценко, зазначила, що такі заходи є важливими для формування у дітей необхідних навичок та знань щодо поведінки у надзвичайних ситуаціях. Подібні тренування планується провести у всіх навчальних закладах міста у різних форматах.

Наприклад, ліцей № 33 використовував тактику “вигаданого замінування”, де безпекові дії були реальними, але загроза виявилася фальшивою. Директорка закладу, Наталія Сидоренко, підкреслила, що лише на практиці діти краще засвоюють матеріал та навички безпеки.

Тренування передбачало евакуацію учнів та перевірку приміщень під час замінування, а також демонстрацію роботи кінологів та саперів. Учні отримали практичні навички надання першої домедичної допомоги та ознайомилися з обладнанням пожежних автомобілів.

За словами речниці ДСНС області, Оксани Урбанської, такі тренування допомагають учням знати, як правильно реагувати у надзвичайних ситуаціях.

Щоб навчити учнів надавати першу домедичну допомогу та нагадати, як діяти в надзвичайних ситуаціях, на базі ліцею розгорнули 9 локацій з майстеркласами, де фахівці проводили практичні заняття з дітьми.

Попередня публікаціяЗапорізька АЕС перевела шість реакторів у стан «холодного зупину»
Наступна публікаціяНа Вінниччині у власність громади повернули 108 га землі