Потіште себе ніжними варениками з полуницею, які готуються на парі. Уявіть собі: пухке тісто в соусі з меду та масла ніжно огортає яскраві, солодкі ягоди… Приготувати ці ласощі дуже легко. Почніть зараз і через годину насолоджуйтеся чудовими ягідними варениками.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 350 г пшеничного борошна
  • 250 мл кефіру
  • 1 ч. л. цукру
  • ½ ч. л. солі
  • ½ ч. л. розпушувача або соди
  • 300 г свіжої полуниці
  • 50 мл меду
  • 50 г вершкового масла для подачі

КРОК 1

Просійте у велику миску 350 г борошна і змішайте з 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі і ½ ч. л. розпушувача.

КРОК 2

Додайте до сухих інгредієнтів 250 мл кефіру і замісіть тісто, спочатку в мисці, а потім викладіть його на присипану борошном робочу поверхню і ретельно вимішайте руками 5 хвилин. Сформуйте з тіста кулю, обгорніть її в харчову плівку і залиште відпочивати на 15-20 хвилин.

КРОК 3

Тим часом підготуйте полуницю: помийте, видаліть хвостики і просушіть. Розріжте кожну ягідку навпіл.

КРОК 4

Присипте робочу поверхню дрібкою борошна і розкачайте тісто в рівномірний, тонкий пласт. За допомогою склянки виріжте кружечки тіста, на кожне кружечок викладіть 2-3 половинки полуниці і заліпіть вареник. Якщо полуниця не сезонна і не солодка, додайте трохи цукру за смаком.

КРОК 5

Змастіть пароварку кількома краплями рослинної олії, викладіть вареники і готуйте їх 10 хвилин під закритою кришкою.

КРОК 6

Готові вареники викладіть в миску, додайте до них 50 г вершкового масла і 50 мл меду. Подавайте гарячими.

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на сьогодні
Наступна публікаціяСьогодні Вінниця проводжає у вічність полеглого Героя