Потіште себе ніжними варениками з полуницею, які готуються на парі. Уявіть собі: пухке тісто в соусі з меду та масла ніжно огортає яскраві, солодкі ягоди… Приготувати ці ласощі дуже легко. Почніть зараз і через годину насолоджуйтеся чудовими ягідними варениками.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 350 г пшеничного борошна
- 250 мл кефіру
- 1 ч. л. цукру
- ½ ч. л. солі
- ½ ч. л. розпушувача або соди
- 300 г свіжої полуниці
- 50 мл меду
- 50 г вершкового масла для подачі
КРОК 1
Просійте у велику миску 350 г борошна і змішайте з 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі і ½ ч. л. розпушувача.
КРОК 2
Додайте до сухих інгредієнтів 250 мл кефіру і замісіть тісто, спочатку в мисці, а потім викладіть його на присипану борошном робочу поверхню і ретельно вимішайте руками 5 хвилин. Сформуйте з тіста кулю, обгорніть її в харчову плівку і залиште відпочивати на 15-20 хвилин.
КРОК 3
Тим часом підготуйте полуницю: помийте, видаліть хвостики і просушіть. Розріжте кожну ягідку навпіл.
КРОК 4
Присипте робочу поверхню дрібкою борошна і розкачайте тісто в рівномірний, тонкий пласт. За допомогою склянки виріжте кружечки тіста, на кожне кружечок викладіть 2-3 половинки полуниці і заліпіть вареник. Якщо полуниця не сезонна і не солодка, додайте трохи цукру за смаком.
КРОК 5
Змастіть пароварку кількома краплями рослинної олії, викладіть вареники і готуйте їх 10 хвилин під закритою кришкою.
КРОК 6
Готові вареники викладіть в миску, додайте до них 50 г вершкового масла і 50 мл меду. Подавайте гарячими.