Зелений борщ взимку: як законсервувати щавель

Сезон щавлю розпочинається в кінці весни та триває протягом літа, коли ця рослина стає надзвичайно популярною, але в холодну пору знайти її можна лише зі складнощами. Але є хороша новина: щавель легко можна зібрати на зиму, щоб мати можливість готувати улюблені страви, такі як зелений борщ з щавлем та яйцями, протягом усього року. Перш за все, його можна помити, нарізати, запакувати в герметичні пакети й заморозити. Крім того, його можна законсервувати, щоб продовжити термін його зберігання щонайменше на рік. Для цього потрібні лише листя щавлю, сіль, вода та 15 хвилин вашого часу.

ІНГРЕДІЄНТИ
На баночку 200 мл:

КРОК 1: Підготуйте всі інгредієнти для консервування щавлю. Візьміть 300 грам листя, промийте його у друшляку, а потім викладіть на паперовий рушник, щоб відцідити зайву вологу. Видаліть пошкоджені листочки і стерилізуйте банки та кришки.

КРОК 2: Відріжте жорсткі стебла щавлю, а для консервування поріжте частину, де є свіже листя.

КРОК 3: У невеликій каструлі доведіть до кипіння 150 мл води, додайте 1 чайну ложку солі без гірки та ретельно перемішайте до розчинення.

КРОК 4: Помістіть нарізаний щавель у киплячу воду на 3 хвилини. Під час цього часу активно помішуйте, щоб зменшити його об’єм. Щавель повинен стати трохи тьмянішим та втратити яскравий зелений колір, але це нормально.

КРОК 5: Розподіліть щавель разом з рідиною в банки та закрийте їх кришками. Переверніть банки догори дном та залиште на добу. Потім перенесіть у холодильник, підвал або погріб. Використовуйте для приготування зеленого борщу разом із рідиною. Нагадую, що щавель вже солоний, коли готуєте щось з ним.

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на 11 квітня
Наступна публікаціяУ Вінниці за низкою адрес цілий день не буде води. Перелік