На Вінниччині зафіксовано 140 дітей, батьки яких ухиляються від своїх обов’язків

У медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг керівника Служби у справах дітей ОВА, Тетяни Дорош.

На зустрічі обговорювалася роль патронатних сімей, зокрема, у Вінницькій області.

Цього року зафіксовано 140 випадків дітей, батьки яких ухиляються від своїх обов’язків. Тетяна Дорош також поділилася статистикою щодо потреби в опіці для дітей на Вінниччині.

Вона зауважила, що робота патронатних сімей вимагає так само багато зусиль, як і інші види роботи, і Постановою Кабінету Міністрів України передбачена оплата послуг патронату на рівні до п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи.

Також передбачена фінансова допомога для дітей, які перебувають під опікою.

Спікерка анонсувала старт проєкту “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату”, який почнеться 11 квітня на Вінниччині за участю ЮНІСЕФ та Міжнародної Благодійної Організації. В рамках цього проєкту 11 громад області отримають підтримку у цій сфері.

Патронатні родини створюються з метою надання сімейної опіки та реабілітації дітям у складних життєвих обставинах на обмежений термін.

За словами Тетяни Дорош, в міжнародній практиці, особливо в європейських країнах, це вже давно є відпрацьованим механізмом, і саме сім’ям тимчасового перебування дітей надається особлива увага.

Попередня публікаціяСапери ДСНС знищили на Вінниччині снаряд та міну часів Другої світової
Наступна публікаціяАвтомобілі, Starlink, Mavik та рації Motorolla таку допомогу бійцям передали з Вінниччини