Кінопокази та англійська мова: як у Вінниці навчаються люди 60+

У Терцентрі Вінниці діє гурток з англійської мови, де вчаться люди віком 60+. Вони опановують основи іноземної мови, вивчають основну лексику та ознайомлюються з простими часами. Окрім теорії, заняття включають перегляд англомовних фільмів. Один із таких сеансів відбувся сьогодні. Гуртківці переглядали та обговорювали фільм “Чарлі та шоколадна фабрика”.

«На заняттях з англійської мови ми не тільки поповнюємо словниковий запас та вивчаємо граматику, але й запроваджуємо інші цікаві методи вивчення мови. Наприклад, сьогодні дивимося художній фільм англійською мовою та з англійськими субтитрами. Коли глядач сприймає мову на слух у використанні її носіїв, він краще розуміється на правильній вимові, розбираєшся в акцентах. Загалом перегляд кінофільмів – це дієвий інструмент для вивчення іноземної мови», – зазначає викладачка гуртка англійської мови Терцентру Катерина Лозовська.

Під час перегляду фільму викладачка коментує нову лексику, вчить сталі вирази та ідіоми англійської мови. У разі незрозумілих слів або речень фільм ставиться на паузу для розбору значень.

Гурток англійської мови відвідує близько 50 учасників 60+. Вони поділені на групи за рівнем володіння мовою.

«В Україну одного разу приїжджала подруга племінника, вона за національністю індонезійка, але живе в Австралії. Мабуть, саме вона надихнула мене вивчати англійську, щоб розуміти людей багатьох національностей», – говорить Наталія Миколаївна.

Вінницький міський територіальний центр надання послуг пропонує багато гуртків для літніх людей, серед яких є й гурток з англійської мови. Записатися можна за номером телефону 67-05-90 або за адресою вул. Соборна, 50.

Попередня публікаціяУ Вінниці організували навчання з самооборони для студентів і молоді
Наступна публікаціяВінничан та мешканців району попереджають про планові вибухи