«Відсидітися нікому не вдасться»: Командувач сухопутних військ закликав стати до лав ЗСУ

Під час того, як Збройні сили України відстоюють свої позиції по всій лінії фронту, командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал Олександр Павлюк, підкреслив у своєму повідомленні у Facebook 8 квітня, що росія намагається посіяти ворожнечу та недовіру до армії в Україні.

Він зазначив, що для Збройних сил важливі не тільки техніка, але й людські ресурси, закликавши українців мати мужність і готовність приєднатися до лав ЗСУ.

«Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі», – вважає Павлюк.

Він також наголосив, що російська пропаганда «змусила багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав».

У своєму повідомленні Павлюк пояснив, що повістка та оновлення даних у Територіальному центрі комплектування не означає автоматичного направлення на службу у зону бойових дій на наступний день.

«Усі, кого визнали придатними до служби, без виключення – відправляються у навчальні центри. Базова загальновійськова підготовка триває місяць. Це відповідає стандартам країн-партнерів НАТО», – йдеться у повідомленні.

Павлюк визнав, що система ТЦК та підготовки військових не є ідеальною, але зазначив, що проводиться робота над їх вдосконаленням.

«Я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації», – резюмував Павлюк.
Попередня публікаціяПонад тисячу пам’яток культури пошкоджено внаслідок агресії окупантів
Наступна публікаціяЗ якими питаннями можна звертатися у ЦНАП «Старе місто»