У неділю, 7 квітня, пил з пустелі Сахара досягне Європи, включаючи частину України, повідомив французький метеоролог Гійом Сеше.

Згідно з його повідомленням, видимість та відкладення піску можуть залежати від погодних умов, але слід очікувати, що пісок може бути помітним у небі та відкладатися, наприклад, на автомобілях.

Метеоролог також зауважив, що значна кількість пилу може зменшити сонячне випромінювання та сприяти утворенню густої хмарної завіси, що, ймовірно, призведе до зниження температури.

Водночас вінницькі синоптики розповіли про прогноз погоди на суботу, неділю та понеділок, 6-8 квітня, для Вінницької області та міста Вінниця.

У суботу область буде під впливом області пониженого тиску, пов’язаної з циклонічною діяльністю у західній Європі. Прогнозується хмарна погода з проясненнями, імовірні короткочасні дощі та грози. Вітер південно-західний зі швидкістю 5-10 м/с, вдень можливі пориви до 15-20 м/с. Температура вночі 3-8°, вдень 13-18°.

У неділю та понеділок погода буде визначатися антициклоном, очікується без значних опадів. Вітер буде змінних напрямків зі швидкістю 3-8 м/с. Температура вночі у неділю 5-10°, вдень 13-18°, а у понеділок, внаслідок надходження теплого повітря з південного заходу, очікується поступове підвищення температури повітря: вночі 4-9°, вдень 18-23°.

Попередня публікаціяГромада села Зяньківці в Тульчинському районі запрошує до себе родини ВПО з дітьми шкільного віку
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці очікується ясна погода