У минулі вихідні завершився чемпіонат України зі спортивного орієнтування, який став стартом для сезону 2024 року в цьому виді спорту. Вінницю традиційно представляли вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2, які здобули 18 медалей різного ґатунку.

Тривалість змагань становила три дні. Перші два дні були середні та довгі лісові дистанції, а третій день включав спринт у центральній частині міста Ужгород.

За словами тренерки зі спортивного орієнтування МДЮСШ № 2 Людмили Пронтішевої, близько 720 спортсменів різного віку зібралися на весняний чемпіонат України у лісових просторах біля міста Ужгород.

У перший день змагань спортсмени з МДЮСШ № 2 вибороли шість медалей, з яких дві були золотими. У другий день, на дистанції довжиною 11 кілометрів з 25 контрольними пунктами, Артем Жуковський знову посів перше місце. Всього цього дня команда Вінницької області здобула 6 медалей.

У фінальний день змагань, на коротких дистанціях в місті Ужгород, Артем Жуковський знову виборов золото. Крім того, Юлія Денесюк та Ілля Отрешко також стали призерами у своїх групах.

Крім молодих спортсменів, у змаганнях також брали участь ветерани. Наприклад, Надія Шип у групі Ж-50 та Наталя Уманець у групі Ж-40 вибороли медалі протягом всіх трьох днів, а Олександр Малоголовчук став призером у групі Ч-55.

Цей успішний виступ вінницьких орієнтувальників свідчить про високий рівень підготовки та великий потенціал команди.

Попередня публікаціяДе сьогодні ремонтують водогони та електромережі у Вінниці
Наступна публікаціяУ Вінниці встановлюють обладнання, яке забезпечить частину міста світлом на час відключень