У Вінниці розпочали встановлення когенераційного обладнання, яке у випадку відключення електропостачання допоможе забезпечити частину міста теплом та гарячою водою. Ці установки працюватимуть на газі, незалежно генеруючи додаткову тепло- та електроенергію.

За інформацією, розміщеною на сайті міської ради, п’ять таких установок отримали від Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Згідно з планами працівників міськтеплоенерго, вони мають бути встановлені до літа. Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що ці роботи фінансуються з бюджету громади.

За словами генерального директора “Вінницяміськтеплоенерго” Максима Білика, завдяки цьому проєкту вінничанам буде забезпечено гарячим водопостачанням та опаленням у холодну пору року. Когенераційні установки будуть виробляти електроенергію, необхідну для роботи опалювальних котелень.

Наразі завершується монтаж першої когенераційної установки потужністю 1,5 МВт. Її запуск очікується найближчим часом. Роботи також розпочалися на ще одному об’єкті, а на трьох інших тривають підготовчі процедури. Одночасно здійснюється монтаж технологічних ліній, які будуть з’єднувати майданчики з генераційним обладнанням. За словами Максима Білика, завдяки цим заходам понад 60% споживачів матимуть можливість отримувати безперебійні послуги навіть у критичних ситуаціях в енергосистемі.

Попередня публікаціяВінницькі орієнтувальники вибороли 18 медалей на чемпіонаті України у Ужгороді
Наступна публікаціяВінничан запрошують долучитись до прибирання малої річки Дьогтянчик