Відкриття “Школи цукрового діабету” в КНП “Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради” є важливим кроком у підтримці дітей і підлітків, які живуть з цією хворобою.

Про це повідомили на фейсбук сторінці лікарні.

Школа працює у консультативній поліклініці Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. ЇЇ мета, поширення інформації про цю хворобу.

Директор КНП ВОДКЛ Лідія Діденко підкреслила, що це дуже важливий крок для підтримки дітей та молоді Вінницької області, які страждають від цукрового діабету. Вона зазначила, що в лікарні наразі перебуває на обліку 539 дітей з цією хворобою. У 2023 році було виявлено 75 нових пацієнтів, а у 2024 році – 20 дітей, які отримали діагноз цукрового діабету вперше.

Лідія Олексіївна зазначила, що важливим принципом ефективного та безпечного керування діабетом у дітей є мультидисциплінарний підхід, в якому пацієнти співпрацюють з ендокринологами, дієтологами, психологами, неврологами та іншими спеціалістами. До мультидисциплінарної команди Школи діабету також долучені спеціалісти з дитячої ендокринології спеціалісти Кафедри педіатрії №2 (ВНМУ ім. М.І. Пирогова).

Вона також зазначила, що в Школі діти з цукровим діабетом та їх батьки зможуть отримати консультації та освітні навички з різних питань.

Основна мета занять у Школі полягає в наданні вичерпних відповідей та корисних порад на питання у контексті діабету, навчанні пацієнтів та їх батьків:
  • як контролювати захворювання для зниження ризиків хронічних ускладнень;
  • як отримати необхідні лікарські засоби та інформацію про їх наявність;
  • як правильно робити ін’єкції;
  • як харчуватись, тренуватись, контролювати свої емоції;
  • як відстежувати свій стан у різні періоди життя та інше.

«Ми віримо, що створення Школи цукрового діабету буде важливим кроком у поліпшенні якості життя дітей та їх родин, а також у підвищенні рівня медичної допомоги для хворих на цукровий діабет», – підкреслюють у дописі.

Попередня публікаціяЯк розібратись із законодавством у час війни? У Ветеранському просторі Вінниці анонсували курс з правознавства
Наступна публікаціяПрокуратура Вінниччини ініціювала укладання охоронного договору для захисту пам’ятки культурної спадщини XVIII ст – дерев’яної церкви в Іллінцях