У офіційному медіацентрі Вінницької обласної державної адміністрації відбувся брифінг Першого заступника Начальника ОВА Наталії Заболотної, на якому була представлена повна інформація про роботу Яришівського психоневрологічного будинку-інтернату.

Останніми днями заклад перевірили представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Після моніторингового візиту в інтернеті було поширено фотографії клієнтів будинку-інтернату та інформацію, яка потребує пояснень та коментарів.

Зокрема, на одній з опублікованих фотографій зображено клієнта з зауваженням про необхідність його негайної госпіталізації. Проте, посадовиця розповіла про лікування цього клієнта та про те, що йому нічого не загрожує, він отримує необхідну медичну допомогу та перебуває у закладі упродовж певного часу.

Наталія Заболотна підкреслила, що в Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті проживають 150 осіб, усі з яких мають інвалідність. Вони мають актуальні результати медичного обстеження та мають укладені декларації зі своїми сімейними лікарями.

За даними Наталії Заболотної, середній показник смертності у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті за 2 роки та 3 місяці становить 13 осіб, що відповідає загальним показникам інтернатних закладів області.

Також, за словами Першого заступника Начальника ОВА, з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації Вінниччина прийняла 1350 пацієнтів з психоневрологічних закладів Донецької та Луганської областей, серед яких було 421 особа, які перебували в зоні бойових дій. Це відзначилося на їхньому стані здоров’я.

Обласна військова адміністрація активно організовує підвищення кваліфікації медичного персоналу, покращення співпраці зі сімейними лікарями та іншими медичними закладами, щоб забезпечити якісний догляд за пацієнтами не лише у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті, але й у всіх інтернатних закладах області. Це залишається невід’ємним пріоритетом.

Більш детальну інформацію можна переглянути у відеоролику.

Попередня публікаціяУ Вінниці відкрита реєстрація на фестиваль робототехніки «VinnytsiaRoboCamp – 2024»
Наступна публікаціяХудожні гімнастки з Вінницької спортшколи № 1 вибороли призові місця на чемпіонаті України