Вінницькі спортсмени вносять свій вклад у наближення перемоги

Вінничани, які здобувають медалі на чемпіонатах світу, вносять свій вклад у наближення української Перемоги.

Серед них — Данило Даніленко та його тренерка Валентина Гончарова — які є чемпіонами світу зі стрільби кульової.

Данилу всього 22 роки. Він — майстер спорту міжнародного класу. Свою спортивну кар’єру він розпочав ще у дитинстві, коли вперше потрапив до гуртка з кульової стрільби у тирі ліцею № 22.

“Я спробував, і мені це сподобалося. Спочатку я намагався поєднати кілька різних гуртків. Але мій тодішній тренер сказав: “На два стільці одночасно не сядеш. Потрібно вибирати”. Тоді й визначився — цей вид спорту мені подобається найбільше”, — розповідає Данило.

З того часу Данило постійно покращується професійно і досягає значних результатів на різних змаганнях. Протягом 12 років він неодноразово демонстрував вміння влучно стріляти, здобувши першість для України у різних країнах, таких як Угорщина, Хорватія, Словенія, Чехія, Франція та Корея.

На чемпіонаті світу з кульової стрільби у Баку у 2023 році Данило Даніленко та його тренерка Валентина Гончарова виграли золоті медалі у стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені.

“Стрільба — це психологічний вид спорту. Це боротьба не з суперником, а з собою. Ми можемо показувати дуже хороші результати на тренуваннях, в звичайних умовах. Але на змаганнях додається стрес, який усе порушує”, — говорить Данило.

Зараз спортсмен і його тренерка готуються до боротьби за Гран-прі Чехії.

“Щоб досягти майбутніх перемог, ми прикладаємо максимум зусиль і не випускаємо рушницю з рук”, — жартують стрільці.
Попередня публікація“Укрзалізниця” оновить правила перевезення домашніх тварин
Наступна публікаціяВінничан запрошують долучитися до прибирання міста