Вінничан запрошують долучитися до прибирання міста

У зв’язку з приходом тепла у Вінниці почалася активна робота з прибирання територій міста від сміття, накопиченого протягом зими. Комунальні служби та квартальні комітети Асоціації органів самоорганізації населення працюють над оновленням дворових територій, місць загального користування, парків та скверів, а також зелених зон, лісосмуг, вулиць та дитячих майданчиків.

Вінниця стала першим містом в Україні, чия влада затвердила декларацію про Зелений курс. Жителі також закликаються долучитися до міських толок, які спрямовані на зроблення міста чистішим, охайнішим та більш екологічним.

Наприклад, у четвер, 4 квітня, планується прибирання зеленої зони на вулиці Євгена Гуцала (лісосмуга) вздовж залізничної колії. Для охочих долучитися, організатори забезпечили рукавички та пакети, а також отримали підтримку КУП “ЕкоВін” щодо вивозу сміття.

Толока стартує о 9:00, збір відбудеться біля будинку Євгена Гуцала, 1. Для додаткової інформації можна звертатися за номером телефону: 067 178 49 15.

Голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук розповіла, що перші толоки на території квартальних комітетів міста розпочалися ще на початку березня. Наразі вже проведено прибирання на близько 80 місцях загального користування з 120 запланованих.

Наприкінці березня в місті відбулися ряд толок, під час яких зібрано значну кількість сміття. Далі планується прибирання зелених зон у мікрорайоні Корея, а всі охочі можуть отримати детальну інформацію у голів відповідних квартальних комітетів.

Весняні толоки триватимуть у місті ще майже місяць — до травня.

Попередня публікаціяВінницькі спортсмени вносять свій вклад у наближення перемоги
Наступна публікаціяДля юних вінничан провели Всеукраїнський тиждень дитячого читання