Для юних вінничан провели Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Завершився тиждень дитячого читання у закладах культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система». Упродовж минулого тижня у книгозбірнях проводилися різноманітні заходи, такі як літературні вечори, голосні читання, вікторини, ігри, презентації книг, зустрічі з письменниками та цікаві майстер-класи.

Діти весело та пізнавально провели канікули під керівництвом відданих бібліотекарів. За словами заступниці директора з роботи з дітьми у Вінницькій міській централізованій бібліотечній системі Ірини Єліної, тиждень дитячого читання сприяє підвищенню культури читання серед дітей і підлітків, стимулює їх до постійного самовдосконалення через книжкові знання.

Цикл заходів для дітей розпочався у Центральній міській бібліотеці ім. І. Бевза – бібліоподорожжю “У світі казки чарівної”. Малечу чекали знайомство з книгозбірнею, презентація книжкових новинок, літературні ігри та вікторини. Діти взяли активну участь у вікторині “Герої казок” та літературному калейдоскопі “Веселка улюблених казок”. Іншого дня юні відвідувачі створювали книжкові закладки-котики та вчилися піщаної анімації.

У Вінницькій центральній бібліотеці для дітей та юнацтва влаштували інтерактивні заходи, такі як “Мандруємо королівством казок”, екскурсія мінімузеєм іграшок, подорож-гра “Країна казкова – Країна книжкова”, презентація книжкової виставки “Діти України читають!” та майстер-класи з виготовлення малюнків та поробок з персонажами казок.

У бібліотеці-філії № 12 відбулася костюмована літературна вечірка “До нас у гості завітай, книго”. Маленькі читачі взяли активну участь у казковій вікторині “Герої улюблених казок”, розгадували загадки та відвідали виставки, організовані бібліотекарями.

Бібліотекарі філії № 11 відвідали Вінницький навчально-реабілітаційний центр “Гніздечко” та провели голосні читання “Європейські автори дітям”. Діти мали змогу ознайомитися із творами різних авторів та взяти участь у різноманітних заходах, спрямованих на розвиток інтересу до читання.

Також молоді користувачі приєдналися до національного читацького марафону “Діти України читають захисникам” у соцмережах, що організовується Національною бібліотекою України для дітей.

Попередня публікаціяВінничан запрошують долучитися до прибирання міста
Наступна публікаціяУ Вінниці зафіксували новий температурний рекорд