На Вінниччині висадили понад сто кущів лаванди

У Тиманівці Тульчинської громади висадили понад сто кущів лаванди в рамках ініціативи “Лавандова Мрія”, яку здійснив місцевий краєзнавець Олександр Безбах. Ці квіти розмістили на території парку поруч із садибою Шереметьєвих, з метою прикрасити маєток та зробити його привабливішим для відвідувачів.

Олександр Безбах пояснив, що вирішили висадити лаванду, оскільки вона невибаглива та прикрасить територію палацу. За участю численних місцевих жителів вдалося засадити понад п’ятнадцять кущів цієї ароматної рослини.

Студенти та викладачі туристичного відділення Тульчинського коледжу культури також долучилися до ініціативи. Місцеві мешканці, як Олександра, висловили надію, що ростуть лаванди зробить їхнє село ще привабливішим та стане чудовим місцем для фотосесій.

Під керівництвом Олександра Безбаха також вирішили прикрасити парк іншими квітами та деревами. Вже засадили сто хвойних дерев та дубів, а також намагаються розмножити різноманітні кущі та квіти.

Садиба у Тиманівці має багату історію, і зараз місцеві жителі докладають зусиль, щоб відродити це місце та зробити його привабливим для відвідувачів. Акція “Лавандова Мрія” триватиме до травня, доки можна висаджувати цю чудову рослину.

Попередня публікація“Виснажені військові — програна війна”: вінничани вимагають чітких термінів служби
Наступна публікаціяВійськового з Вінниччини нагородили “золотим хрестом”