Хочете приготувати обід, який смакуватиме як із французького ресторану, але при цьому легкий у приготуванні? Тоді цей крем-суп з броколі — саме те, що вам потрібно. З ніжним овочевим бульйоном, м’якими вершками та свіжим броколі, цей суп стане неперевершеною смакотою.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для овочевого бульйону
Для крем-супу
КРОК 1 Спочатку приготуйте овочевий бульйон: очистіть та помийте овочі. Наріжте одну моркву та 100 г селери великими шматочками, розполовиньте одну цибулю та додайте до каструлі. Додайте 2 горошини духмяного перцю та 1 лавровий лист. Залийте інгредієнти 1,5 літрами води. Доведіть до кипіння та варіть бульйон на маленькому вогні протягом 30 хвилин.
КРОК 2 Поки бульйон готується, очистіть одну цибулину та наріжте її кубиками. Розігрійте сковороду, додайте 20 г масла та обсмажте цибулю до золотистого кольору.
КРОК 3 Коли бульйон буде готовий, процідіть його через сито, щоб відокремити овочі. Поверніть проціджений бульйон на вогонь, додайте до нього 500 г помитого броколі та варіть ще 10-15 хвилин.
КРОК 4 Додайте обсмажену цибулю до супу. Прокип’ятіть ще 5 хвилин.
КРОК 5 За допомогою блендера занурення змішайте суп до однорідності. Додайте ½ чайної ложки солі, 100 мл вершків, варіть ще 5 хвилин, постійно помішуючи до загустіння. Подаємо суп гарячим, прикрасивши його вершками або обсмаженими грінками.