Картопляні зрази прийдуться до смаку кожному. Говорячи про пісні котлетки, неможливо пропустити ось цю страву.
Серед розмаїття пісних наїдків картопляні зрази з грибами займають одну з лідируючих позицій і користуються попитом не тільки в піст.
Щоб приготувати цю страву важливо правильно вибрати сорт картоплі. Краще брати світлі сорти, оскільки в них міститься більше крохмалю, на відміну від рожевих, тоді тісто буде більш в’язке. На начинку можна брати будь-які гриби, які тільки вам заманеться.
Приготування:
- Отже, візьміть 300 грамів печериць, помийте і наріжте їх соломкою. 2 величенькі цибулини почистіть і дрібно наріжте. Викладіть у сковорідку, посоліть-поперчіть та посмажте з краплиною олії та зеленню, доки цибуля не стане м’якою.
- Для «тіста» нам знадобиться 8-10 картоплин. Очистіть, наріжте кубиками і залийте холодною водою, додати сіль, часник, лаврове листя і перець горошком. Відваріть до готовності і приберіть спеції. Зробіть пюре, влийте трохи олії і додайте столову ложку борошна. Ретельно перемішайте.
- З двох столових ложок пюре зробіть млинчик, покладіть всередину начинку, зліпіть зразу і обваляйте в борошні.
Смажте зрази на сковороді з олією до золотистого кольору.
Подавати зрази можна з нарізаною зеленню, свіжими чи тушкованими овочами, а також будь-якими пісними соусами на ваш вибір.