Традиційний марципан, приготований за класичним рецептом, виготовляється з використанням дорогоцінного мигдалевого борошна, а сам мигдаль є високоцінним горіхом. В Україні мигдаль не росте, але замість нього можна використовувати інший, не менш смачний та корисний горіх — волоський. Для української версії марципана пропонується використовувати подрібнений волоський горіх та яблучний сік. Це додає оригінальний смак та корисні властивості. І якщо у вас зненацька з’явилися волоські горіхи на кухні, це може бути знаком, що саме час спробувати цей рецепт.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 250 г волоських горіхів
- 1 ст. ложка цукру
- 40 мл яблучного соку
КРОК 1 Розкладіть 250 г волоських горіхів на суху деку та підсушіть їх у духовці при температурі 120 градусів протягом 15 хвилин.
КРОК 2 Доведіть 40 мл яблучного соку до кипіння.
КРОК 3 Порційно додавайте підсушені горіхи до чаші блендера та подрібнюйте їх до отримання мілкої крихти.
КРОК 4 Перекладіть подрібнені горіхи в широку миску, додайте 1 ст. ложку цукру, 40 мл гарячого соку та ретельно змішайте, доки не отримаєте однорідну масу.
КРОК 5 Обмотайте масу харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1-2 години.
КРОК 6 Після 1-2 годин вийміть масу з холодильника, знявши харчову плівку. Сформуйте масу у довгу ковбаску руками, а потім наріжте ножем на скибочки товщиною близько 1,5 см і дайте кожній скибочці форму маленької кульки.