Перші результати роботи рекрутингових центрів у Вінниці

Уже другий тиждень у місті діють три Муніципальні рекрутингові центри, які розташовані на базі відділень ЦНАП “Прозорий офіс” у районах “Замостя”, “Старе місто” та “Вишенька”. Станом на 20 березня, послугами цих центрів вже скористалося кілька сотень місцевих мешканців.

Роман Ковальський, координатор рекрутингових центрів, повідомив: “Ми отримали понад 300 дзвінків, надали понад півсотні консультацій та оформили кілька десятків анкет для людей, які зацікавлені в службі за контрактом чи мобілізацією. Зокрема, приблизно 20% від усього числа звернулись жінки, а решта – дорослі чоловіки до 50 років. Вже зараз до нашого обласного центру з’являються люди з районів, бажаючи отримати додаткову інформацію. Вони проявляють інтерес до служби у Збройних Силах України та серед внутрішньо переміщених осіб. Наші центри забезпечують новий рівень комунікації між військовими та цивільними особами, відмінний від того, що можна зустріти в деяких соціальних мережах з “заламуванням рук””.

За словами координатора, серед тих, хто звертається, є чимало тих, хто розуміє складність ситуації з призовом та можливість отримати повістку найближчим часом. Тому вони приходять на консультацію, щоб самостійно обрати місце та фах для проходження служби. Кожна людина може бути корисною в армії, головне — правильно підібрати їй місце відповідно до її запитів, а цим і займаються рекрутери.

Рекрутери мають військовий досвід, їм відома ситуація зсередини та вони можуть детально розповісти цивільним особам необхідну інформацію. Це ті військові, які зараз не можуть бути на передовій через стан здоров’я, але прагнуть допомагати армії.

Муніципальні рекрутингові центри — це пілотний проєкт для Вінниці, ініціатива створення яких є місцевою та реалізується за підтримки 120 бригади Сил ТрО. Мета — сприяти мобілізації та дати можливість потенційним військовослужбовцям вибирати частину та фах для служби.

Муніципальні центри рекрутингу працюють за адресами:

  • просп. Космонавтів, 30;
  • вул. Замостянська, 7;
  • вул. Брацлавська, 85.

Довідки за телефонами:

  • +380979536032;
  • +380982786670;
  • +380679750480.
Попередня публікаціяВінничанки перемогли у конкурсі живопису «Натхнення»
Наступна публікаціяНа Вінниччині відкрили Центр психічного здоров’я