В арсеналі кожної господині точно є перевірені рецепти смачних салатів. Втім, хочеться порадувати родину чимось більш оригінальним.
Фуд-блогерка Катя Кудляк пропонує урізноманітнити стіл цим теплим салатом, який з-поміж безлічі наїдок ваші рідні та гості точно запам’ятають.
Інгредієнти:
- 200 г мандаринів;
- 2 ст.л. цукру;
- 2 ст.л. води;
- 250 г курячого філе;
- приправа до курки;
- 50 г міксу салатного;
- 6-7 помідорів чері.
Для соусу:
- 20 г оливкової олії;
- 1 зубчик часнику;
- сіль;
- перець.
До речі, соус можна вдосконалити за власним рецептом, наприклад додати трохи лимонного соку, або соєвого соусу, якщо ви полюбляєте більш насичений смак.
Приготування:
Почніть із соусу. Змішайте олію з вичавленим часником, сіллю та перцем, а потім залиште насичуватися смаком.
Після цього замаринуйте філе. Для цього необхідно позбутися зайвих прожилок, розрізати його на дві частини вздовж, посипати приправою до курки та залишити на 15 хвилин. Після цього підсмажте на олії до готовності.
Займіться мандаринками. Очистіть їх від шкірки, розділіть на часточки. На суху антипригарну сковорідку необхідно всипати цукор та на помірному вогні довести його до легкого карамелізування. Стежте, аби цукор не згорів. Після цього додайте воду та викладіть мандаринки. Необхідно просмажити їх у карамелі ~3 хв.
На велику тарілку виложіть салатний мікс, нарізану слайсами курку, мандаринки, помідори чері, полийте соусом і одразу подавайте на стіл.