Аптеки отримають право проводити вакцинацію

Недавно Кабінет Міністрів схвалив рішення, що дозволяє проводити вакцинацію в аптеках, наслідуючи практику країн Європейського Союзу та Сполучених Штатів. Ця постанова спростить та зробить вакцинацію більш доступною.

Аптека, яка отримала ліцензію на медичну практику, буде мати можливість негайно виконувати щеплення після продажу вакцини. Для цього важливо, щоб вони мали необхідне обладнання та інструменти, а також фармацевтичний персонал повинен успішно пройти навчання з питань безпеки вакцин, організації та техніки вакцинації, а також надання домедичної допомоги в невідкладних випадках.

Уряд передбачив спрощену процедуру видачі ліцензій на медичну практику для аптек, особливо якщо ліцензія передбачає лише проведення вакцинації.

Це рішення уряду набере чинності через три місяці після його опублікування. Протягом цього часу планується проведення консультацій та складання переліку підприємств, які висловлять бажання отримати ліцензію для проведення вакцинації фармацевтами.

Зазначено, що фармацевтичні працівники зможуть почати вакцинацію від сезонного грипу вже наступного епідсезону 2024/25 років.

Попередня публікаціяМалий та середній бізнес у Вінниці отримають доступ до додаткових кредитних ресурсів
Наступна публікаціяМайже 5 млрд гривень податку сплатили платники Вінниччини за 2 місяці