Вінницький ветеран побив свій рекорд, пробігши Токійський марафон 2024

Ветеран із Вінниччини Роман Кашпур побив власний рекорд, подолавши Токійський марафон 2024.

За інформацією, розміщеною на сторінці очільника Вінницької ОВА Сергія Борзова у Facebook, відомо, що він подолав 42 кілометри за 4 години 50 хвилин 2 секунди, покращивши свій попередній результат на годину.

Роман Кашпур, доброволець, який служив в армії з 19 років, втративши ногу від вибуху міни під час служби біля Мар’їнки у 2022 році, знайшов у собі силу та визначеність у спорті. Менше ніж за рік після ампутації він виграв у “Іграх героїв”. У грудні 2021 року встановив рекорд України, тягнучи 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6,4 м за 44 секунди.

“Токійський марафон 2024 року – місію виконано. Це третій марафон із ТОП-6. Це той самий вектор, який повинен був показати, чи все правильно ми робили. Ми обов’язково переможемо на усіх фронтах і розбудуємо те, за що загинули і продовжують гинути наші побратими і посестри”, – сказав Роман Кашпур, передаючи слова через цитату Сергія Борзова.

Важливо відзначити, що під час цього забігу спортсмени активно залучали кошти на протезування та реабілітацію тяжкопоранених українських бійців.

Більше вражень Романа Кашпура з події можна знайти на його сторінці у Facebook.

Попередня публікаціяНа Вінниччині стартував прийом заявок на престижну відзнаку для медиків
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці хмарно, але без опадів