У Вінницьких бібліотеках відзначили Всесвітній день письменника

З нагоди Всесвітнього дня письменника, у книгозбірнях ЗК “Вінницька міська централізована бібліотечна система” організовано творчі події, такі як зустрічі, презентації виставок та огляди літератури. Ці заходи призначені для вшанування письменників та популяризації літературної творчості.

Відзначення Всесвітнього дня письменника відбувається 3 березня, і це свято визначає важливу роль письменників у суспільстві, яку вони грають з давніх-давен.

Директорка ЗК “Вінницька міська централізована бібліотечна система” Олена Заквацька наголосила, що письменники та письменниці є очима, думками та совістю суспільства.

У рамках святкування Дня письменника у міських книгозбірнях відбулись творчі зустрічі. Зокрема, у бібліотеці-філії № 6 відбувся літературно-мистецький вечір “Письменник не той, хто багато пише, а той, кого багато читають”. Запрошені вінницькі поети обмінювалися своїми літературними творами, підтримуючи один одного оплесками та добрими словами.

В бібліотеці-філії № 12 відбувся літературний подіум “Історії талановитих письменників”, де присутні дізналися багато цікавих історій про своїх улюблених авторів та ознайомилися з їхніми творами, наявними у фонді бібліотеки.

Олена Заквацька додала, що протягом року у бібліотеках Вінницької міської централізованої бібліотечної системи будуть організовані різноманітні літературні заходи та авторські читання з метою популяризації творчості місцевих письменників та поетів.

«Літературна творчість про рідний край відіграє важливу роль у збереженні та популяризації культурної спадщини, ідентичності та традицій кожного народу. Літературні твори формують наше уявлення про світ навколо нас та допомагають зберегти й передати наступним поколінням цінності нашої рідної Вінниччини», — каже вона.
Попередня публікаціяУ Вінниці відкрили перший Центр VinSmart спортивного напрямку
Наступна публікаціяВінничанка розповіла рецепт каші “Зозуля”, яку внесли до переліку нематеріальної спадщини