«До кінця весни кожен хто допоможе ЗСУ допоможе собі»: Тарас Березовець під час благодійного марафону «Вінничани для ЗСУ»

Під час благодійного марафону «Вінничани для ЗСУ» обговорювалось над важливе питання об’єднання зусиль усіх українців заради Перемоги над ворогом.

Саме такий приклад об’єднання демонструють організація “Ми – Вінничани” (керівник Валерій Коровій) разом з народними депутатами України Ларисою Білозір, Геннадієм Вацаком, Миколою Кучером, а також Сергієм Кудлаєнком, Олександром Домбровським та благодійним фондом “Український Альянс” (керівник Микола Філонов). Вони систематично закривають важливі потреби військових і отримують зворотний зв’язок.

Тарас Березовець, журналіст та експерт, а нині майор та пресофіцер першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна:

«Оскільки ми армія народна і ми походимо від народу, зрозуміло, що підтримка всього українського народу надзвичайно потрібна. На жаль, українська держава не має таких можливостей, які має країна окупант. Ми покладаємось безперечно на українську державу, на наших союзників, але українській народ, українські громадяни, волонтерські фонди, громадські організації вони роблять величезний внесок.

Міністерство Оборони не може закрити всі потреби. До прикладу, машини, дрони, медична складова, навіть можуть бути окремі продукти харчування це те чого Міністерство Оборони надати не може.

Саме тому, те що сьогодні робить вінницька громада, ГО «Ми – Вінничани» надаючи дрони бойовим підрозділам ЗСУ, це означає, що кожен дрон це мінімум одне збережене життя українського солдата, це збережена техніка і знищена жива сила і техніка противника», пояснює Тарас Березовець.

Як Вінниччина залишилась в безпеці та чому прорив противника на Миколаївщині може зробити Вінниччину фронтовим регіоном

«Всі люблять перемоги, всім подобалось коли ЗСУ звільняло Харківську, Херсонську, Запорізьку область. Зараз дуже складний момент. Ми знаходимось в фазі стратегічної оборони. Противник на сьогодні здійснює наступальні операції на кількох напрямках і тому зараз не час зупинятися громадянам, не час зупинятися волонтерам. Саме зараз ця допомога вона максимально критично важлива тим хто знаходиться на більш гарячих напрямках: це авдіївський напрямок, це бахмутський напрямок, це лиманський напрямок та куп’янський. Оці чотири точки вони потребують вашої допомоги саме зараз», – каже Тарас Березовець.

За його словами, найближчі два-три місяці будуть критичними, тому що ворог накопичив достатні сили для наступальних операцій. Тому до кінця весни кожен хто допоможе ЗСУ допоможе собі. Адже ворог не просунеться в цих напрямках і не наблизиться в тому числі до кордонів Вінницької області.

«На початку війни ЗСУ зірвавши зухвалі плани противника захоплення Миколаєва та Одеси таким чином врятували Придністров’я. Тому що придністровське угруповання противника, мало чисельне близько двох тисяч, вдарило б в тил нашим військам і вдарило б в першу чергу по Вінниччині і Вінниця стала б тоді реально фронтовим регіоном. Те що цього вдалось уникнути це велика заслуга не тільки армії, але й волонтерів, які допомогли армії в дуже критичний момент. І ми це бачили.

До речі, 59 бригада ім. Якова Гандзюка виконала свої завдання і знищила наступаючі порядки, елітні так звані кримські бригади ВДВ противника. Ми все це бачили на власні очі. І от саме завдяки вінничанам в тому числі Вінниця залишилась в безпеці, хоча здавалось би де Миколаївщина, а де Вінниччина. От зараз знову такий момент, що втримуючи противника там, ви зберігаєте своє життя, життя своїх дітей і ваше спокійне мирне життя зараз тут у вінницькому краї», – підкреслив Тарас Березовець.

 

Попередня публікаціяНа яких ділянках доріг у Вінниці систематично відбуваються ДТП
Наступна публікаціяЦерковні свята у березні 2024: Календар подій за новим стилем