Дзюдоїст з Вінниці готується до молодіжного Кубку Європи

16-річний спортсмен Артем Зімін з Вінниці, учень міської ДЮСШ №5, активно готується до участі у молодіжному Кубку Європи з дзюдо. Він відбудеться у Тепліце, Чехія, 6-7 квітня. Він здобув право представляти Україну на цьому заході, завоювавши “бронзу” на Чемпіонаті України з дзюдо серед кадетів (до 18 років) у Києві 23 лютого.

Зімін виступав у ваговій категорії до 60 кілограмів та виборов “бронзу” серед 70 учасників. Хоча він зазнав поразки у чвертьфіналі, це не зіпсувало його дивовижного виступу. Зазначає, що його поборов лише переможець турніру.

“Було цікаво випробувати свої сили на національному рівні, і я задоволений, отримавши бронзову медаль. Поразка була важкою, але я вивчу її і розвинуся далі”, – розповів Зімін.

Тренер Артема, Олег Бузовський, зауважив, що підготовка до турніру тривала понад 2 місяці, під час якої Артем показав вражаючі результати. Вагова категорія була вдало підготовлена, і Зіміну вдалося скинути 4 кілограми перед змаганнями.

Зімін вражає своєю універсальністю, беручи участь у змаганнях з самбо, універсального бою та сумо. Це була його перша медаль у дзюдо на всенаціональному рівні.

Спортсмен мріє стати чемпіоном світу з самбо та планує підняти прапор України на п’єдесталі в Чехії на молодіжному Кубку Європи.

Попередня публікаціяВісім бойових частин отримали у Вінниці понад сто FPV-дронів
Наступна публікаціяХто з вінничан сьогодні сидітиме без світла та води