Головна бухгалтерка з Вінничини присвоїла понад 400 тис. грн бюджетних коштів

На Вінниччині правоохоронці оголосили про підозру головній бухгалтерці закладу освіти, яка, за їхніми словами, присвоїла понад 400 тисяч гривень бюджетних коштів. Жінці загрожує до восьми років ув’язнення.

За інформацією Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, 33-річна головна бухгалтерка одного з закладів загальної середньої освіти у Жмеринському районі під час дії воєнного стану на території України умисно вносила неправдиві відомості до офіційних документів щодо розподілу заробітної плати. Це тривало з лютого по грудень 2022 року.

Жінка завищувала суму своєї зарплати, використовуючи систему дистанційного банківського обслуговування, і подавала ці відомості до фінансової установи. Вона підтверджувала це своїм цифровим підписом та переказувала кошти на свої особисті карткові рахунки.

Для легалізації отриманих коштів вона знімала готівку через банкомати. У результаті вона змогла привласнити понад 400 тисяч гривень бюджетних коштів сільської ради.

Зловмисницю підозрюють у вчиненні таких злочинів:

  • легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України);
  • службове підроблення (ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України);
  • привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).

За цими статтями можливе покарання у вигляді до восьми років ув’язнення та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Попередня публікаціяДе у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі
Наступна публікаціяСпорт та патріотизм: Вінниця запустила міський етап змагань «Пліч-о-пліч»