У Вінницькій лікарні виконали три успішні операції реконструкції обличчя

Хірургічний колектив Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова успішно виконав три операції з реконструкції обличчя протягом перших тижнів 2024 року. Про це повідомляють на сторінці закладу у Facebook.

В операціях було виконано наступне:

    1. Медіальна трансназальна кантопластика з відновленням жирових пакетів за допомогою жирового аутотрансплантату. Ця процедура стала другим етапом відновлення обличчя після реконструкції вилично-орбітального комплексу та очниці за допомогою індивідуалізованих імплантатів.
    2. Реконструкція дефекту зовнішнього носа за допомогою аутотрансплантату з реберного хряща пацієнта та закриття дефекту шкіри парамедіальним лобним лоскутом.
    3. Хейлопластика і ринопластика за допомогою носогубних лоскутів та аутотрансплантату з реберного хряща пацієнта.

Лікарі зауважують, що операції в цій області обличчя, що охоплює м’які тканини, кістки та органи, являють собою складну та міждисциплінарну проблему в загальній практиці хірургії обличчя.

У дописі також підкреслено, що успішність таких втручань залежить від досвіду команди хірургів, наявності потужної матеріально-технічної бази та координації роботи команди хірургів і біоінженерів у всьому процесі планування та виготовлення матеріалів, таких як індивідуалізовані імплантати та шаблони. Медики також наголошують, що будь-який дефект середньої зони обличчя може спричинити функціональні, психологічні та соціальні проблеми для пацієнтів під час процесу реабілітації.

Попередня публікаціяБійці подякували вінничанам за цінні гаджети
Наступна публікаціяВінницькі легкоатлети здобули успіх на Кубку України у Львові